There was an error in this gadget

tRip t0oo BANDUNG

hai ,, skarang ni sy nk kongsi cerita psl trip sy ke bandung pd 13 Disember 2012.. maklum lah,, bru je lps spm trus p melancong..huhu..  okei, sy p ke bandung dgn pakej ...so, ramai jgk la yg ke sana, kalau mcm group kami , group kami ni smua nye org2 klantan ..group kami ni seramai 34 org shaja.. diorang smua sporting2 ..hari pertama , kami naek flight Mandala yg Indonesia punya . Setibanye kami di airport jakarta yg dipanggil airport soekarno hatta , kami di sambut oleh pemandu pelancong kami ..kami smua pnggil dia wak jumadi ..


wak jumadi tengah ceritakan psl tmpt2 dan sejarah2 jakarta dan bandung.. pergi dgn pakej ni mmg bgus sgt sbb kalau psl mkn minum dia akan sediakn tmpt yg halal ..maklum lah kat indonesia ni mcm2 mkanan yg kita akan jumpa tp blom tentu yg halal ataupon x .. kata wak jumadi, dkt jakarta lbih bnyk mkanan yg x halal ... ade jgk tmpt yg halal, tp pndai2 la memilih tmpt tu ye.. hihi ... lama jgk nak smpai ke bandung ..dari jakarta nk ke bandung hampir 3 jam jgk lah kami truskn p'jlanan kami di dlm bas..huhu.. 

okei , nmpk x tulisan yg wrna kuning tu? ha..tu mksd nyer bas pelancong ..org indonesia pnggil pariwisata .. ok, dah2 ..jom trun smua p mkn2.. lapar sgt2 dah ni..huhu.. gmbr kat bwh tu, itulah tmpt kami mkn.. 





skrang dah sampai di V hotel Bandung ,, hotel ni mmg best giler la..
cantik,besar n pmandangan yg indah .. hotel bru je dibuka pd thun 2012 , msa sy prgi kat hotel ni, dah 9 bulan hotel bru dibuka .. mmg best, tv kat dlm bilik pon cun, mcm astro plak ..tp kat sana x pnggil astro .. okeyh, ni lah V hotel yg cntik ..rindu giler kat hotel ni..huhu 
\




hari kdua kami prgi ke tangkuban parahu ,,kat sana mmg t'sgt2 lah sejuk, lbih sejuk dri cameron lah.. 




haa... ni kat pasar baru.. mmg sesak yg teramat lah .. 



hari yg ke3 .. 




hari last berada di indonesia . . hri yg ke4 .. 

                                                ini lah group kami ke bandung indonesia..

okeyh, smbil tnggu kat airport jakarta sy jumpa artis indonesia tengah shooting,, artis tu nama aura kasih ,, knl jgk la pelakon tu sbb mak slalu tgk citer indon ,tu la knl artis ni.


selamat smpai di airport kuala lumpur ... rindu sgt dkt suasana di bandung, huhu...insyaAllah kalau ade rezeki, sy prgi pulak... :D